Najnovije

Naš član – Nemanja B. Antić. MBA

Završio je XIII beogradsku gimnaziju, matematički smer, 2001. godine, a zatim Ekonomski fakultet u Beogradu, smer Međunarodna ekonomija i spoljna trgovina, 2006. godine. U međuvremenu je stekao licencu za brokersko poslovanje ispred Komisije za Hartije od vrednosti u Beogradu 2008. godine, i time postao broker. Zatim sledi MBA studijski program na Univerzitetu Šefild u Velikoj Britaniji, smer finansije, 2012. godine. Iste godine polaže i CFA program prvog stepena za licenciranje porftolio menadžmenta ispred CFA Instituta iz Čikaga. Posle gimnazije je smatrao da je najbolje upisati ekonomiju, finansije ili biznis fakultet. Od 2001. godine išao je ka tome, i nastavio do dan-danas, poslednjih 15 godina.

Započeo je karijeru u domaćim proizvodnim firmama, u Ministarstvu ekonomije i Agenciji za privatizaciju, gde je u ime države radio na privatizacijama firmi, tenderima, aukcijama, tržištu kapitala. Danas se bavi privatnim poslom, zapravo trgovinom kontrolisane robe, robom
dvostruke namene i specijalizovanom robom. Njegovo radno mesto je u Beogradu, mada je često i na putu. Radni dan mu počinje rano ujutru i traje 16 sati svakog kalendarskog dana, a za to vreme obavi preko 200 telefonskih razgovora i razmeni preko 500 imejlova, uz brojne radne sastanke. Pored toga, radi kao broker i pored svega toga predaje na licenciranim fakultetskim programima Univerziteta Kembridž i Univerziteta Northempton.
Oženjen je Sarom Antić sa kojom ima dvoje male dece, Nataliju i Tatjanu, dok je treće na putu. Njihova uloga je umnogome i sam smisao njegovog velikog rada i zalaganja. Vremena za decu ima jako malo, ali i to malo provode zajedno svi kroz igru ili druženje, uglavnom ili rano ujutru ili uveče. Uloga oca u karijeri se ocrtava dvojako na njega, kroz dve dijametralne krive – prva kaže ne viđaš decu, druga kaže imaš za koga moraš da radiš…

Ali i pored brojnih obaveza, on ima slobodnog vremena, i tada je sa decom ili suprugom, pomalo sa prijateljima, ali sve manje. Voli da gleda filmove i da čita knjige. Uživao je u knjizi „Fajront u Sarajevu“ a voli film „Profesionalac“, i domaći i strani! A često na svoje zadovoljstvo voli i da radi.
Članstvo u Mensi nije imalo direktnog uticaja na njegovu karijeru, ali je tu upoznao mnogo prijatelja sa potpuno različitim idejama i usmerenjima od onih koje on zastupa, što je svakako uzrokovalo njegovo proširenje vidika u opštem smislu. Okrenuti se od posla i ka nečemu drugome, na primer. Kolege iz IQ grupe imaju svoj deo zasluge. U Mensi Srbije zajedničko nam je jedino to sto se svi međusobno izuzetno razlikujemo jedni od drugih. Zvezda vodilja mu je zdrava i očuvana porodica. Rad kao puritanski ideal. Živi ovako kako živi jer radi ono što voli, a to je da radi sa ljudima i stvarima koje može da menja i na koje može da utiče. Mora da ostvari samo još jedan cilj. Za sve drugo što je želeo se izborio. Članovima Mense može da ponudi pokoji savet, ako upadnu u neke teškoće iz kojih je on isplivao. A svakako nudi robu sa popustom u njegovoj firmi, Militaria D.O.O. Recept za bogaćenje ne postoji, ali velika pomoć ka tom cilju bi bili sledeći saveti: da to želiš, da je to moguće, i da se rodiš!
Izvan svega ovoga smatra da uspeh možemo meriti samo na sledeći način:šta si postigao, za koje vreme, i pod kojim uslovima.


Član Mense – Nemanja B. Antić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.