Najnovije

MozaIQ je naučno-popularni časopis, internet portal i zvanično glasilo Mense Srbije. Prvi broj je izašao aprila 1998. godine. Primarno pokriva naučno popularne teme iz oblasti geografije, istorije, nauke i svetske kulture. Objavljuje se dvomesečno, uz povremeno uključivanje dodatka u vidu Biltena Mense Srbije. Distribuira se samo članovima Mense Srbije. Dostupan je u štampanom izdanju, a od 2020. godine i u online izdanju.

MozaIQ je osnovan 1998. godine, kao bilten Mense Jugoslavije. Tada je pokrivao samo dešavanja i informacije unutar Mense. Godine 2004. osnovno ime „Bilten Mense Jugoslavije“ je pomenjeno u „MozaIQ“, dok je glavni i odgovorni urednik bila Maja Šahbaz. Za to vreme je u MozaIQ-u započelo objavljivanje članaka iz raznih tema. Godine 2008, Igor Jeremić postaje glavni i odgovorni urednik, i unapređuje ga grafički. Dramaturg i reditelj Tadija Miletić preuzima mesto glavnog i odgovornog urednika na samom kraju 2014. godine. On formira stalnu redakciju, uvodi stalne rubrike, obogaćuje sadržaj i dizajn, modernizuje časopis formirajući digitalno prisustvo i osamostaljuje Bilten Mense Srbije, izdvajajući ga iz sadržaja časopisa. Takođe pokreće proces verifikacije časopisa kao javno glasilo Mense Srbije, i osniva internet portal kao prateću digitalnu verziju časopisa.

Glavni i odgovorni urednik časopisa MozaIQ je Tadija Miletić, a Ljiljana Đerić je grafički urednik. 

Članovi redakcije su Igor Mitić, Lazar Živković, Aleksandra Borović, Sara Tvrdišić, uz veliki broj spoljnih saradnika i povremenih autora.

0.

osnovan
časopis

0

članova
redakcije

0

štampanih
izdanja

0.

Pokrenut
portal