Radionica „Povratak prirodi“

Samo za naše članove centar Rewild i azil za konje Staro Brdo sredinom juna 2022. organizovali su radionicu Povratak prirodi i druženje sa životinjama. Naučili smo kako da opstanemo u prirodi ako se izgubimo i podsetili se koliko nam priroda znači. 

Naša mala grupa sada ume da zapali vatru, pročisti vodu, napravi sklonište i nađe i pojede dovoljno da mirno sačeka spasioce, ako se ikada nađemo u situaciji da nam je spasavanje potrebno negde na izletu. Dan je bio prelep, društvo odlično, a domaćini savršeni.   

Azil za konje Staro Brdo jedini je azil te vrste u Srbiji i ima za cilj spašavanje, rehabilitaciju, (re)socijalizaciju i zbrinjavanje konja koji su prošli nehuman tretman. Iako druge životinje nisu primarni korisnici azila, spas je u njemu našlo mnogo drugih životinja. Tu su magarci, vodeni bufalo, par koza, nekoliko pasa i cela banda mačića. Idući na lokaciju radionice spasili smo jedno štene koje je neko izbacio, a u azilu se nalazi i lane koje su na pored prometnog puta, a bez majke pronašli dobri ljudi, pa doneli u azil, jer mu je potrebna stručna nega. Rewild centar daje jedinstven doprinos u edukaciji dece, omladine i odraslih na temu aktivnog boravka u prirodi, poznavanja i korišćenja njenih blagodeti kao i, na kraju, tehnikama preživljavanja u prirodi. Svi putevi vode prirodi.

Planiramo da u proleće 2023. ponovimo radionicu za članove Mense i njihove prijatelje i porodice koji nisu mogli da nam se pridruže prvi put. U međuvremenu više o radu centra možete pronaći ovde https://starobrdo.com/rewild/.

Autori fotografija: Dunja Mrvić, Anđelka Vučković, ReWild

Ostavite odgovor